BOMBONIERKA ORZECH LASKOWY W KARMELU 125 g 15 PRALINEK TOFFIFEE [N]
Producent:
Toffifee to popularna marka słodyczy oferująca unikalną kombinację chrupiącego orzecha laskowego, kremu nugatowego, przepysznego karmelu i deserowej czekolady w jednej pralince
słodycz z bogatym wnętrzem, idealna do kawy
produkt ten został stworzony z myślą o całej rodzinie i od 1973 roku cieszy się uznaniem konsumentów na całym świecie
producentem Toffifee jest niemiecka firma Storck, znana z wysokiej jakości wyrobów cukierniczych
dzięki atrakcyjnemu opakowaniu i wyjątkowemu smakowi, Toffifee stało się synonimem słodkiej przyjemności i doskonałym pomysłem na poczęstunek lub prezent
składniki: cukier, tłuszcze roślinne (palmowy, shea), orzechy laskowe, syrop glukozowy, odtłuszczone mleko w proszku, substancja utrzymująca wilgoć: sorbitole, miazga kakaowa, mleko zagęszczone odtłuszczone, zagęszczona słodka serwatka (z mleka), laktoza (z mleka), kakao niskotłuszczowe, tłuszcz kakaowy, tłuszcz mleczny, syrop sacharozowy, produkt z serwatki (z mleka), emulgator: lecytyny (soja), sól, aromaty
wartości odżywcze na 100 g:
wartość energetyczna 2183 kJ/522 kcal
tłuszcz 28,8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12,7 g
węglowodany 59,0 g, w tym cukry 48,9 g
białko 6,0 g
sól 0,26 g
warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
masa netto: 125 g
jednostka sprzedaży 1 opakowanie
STORCK - w 1903 roku August Storck, znany również jako Oberwelland, założył fabrykę słodyczy Werther - zaczynał z zaledwie trzema pracownikami i kotłem do rondla - w 1909 roku pracowało już kilkunastu pracowników, a firma zaczęła zaopatrywać również inne miasta w Westfalii - 1953 roku wprowadzono drugą markę Storck Mamba - w 1954 roku w jednym z najnowocześniejszych zakładów w Niemczech rozpoczęto produkcję czekolady - w roku 1950 Hugo Oberwelland wprowadził premię za wyniki jako specjalne wynagrodzenie dla wszystkich pracowników - w ten sposób chwalił wydajność pracowników i identyfikację z firmą - do dzisiejszego dnia STORCK z powodzeniem produkuje wysokogatunkowe słodycze i czekoladowe specjały